استرس مزمن احساسی که می تواند دوست شما یا دشمن سلامتی بدنتان باشد

TED-ED

user link badge
video camera icon59بازدیدکننده
توضیحات

انسان ها موجودات هوشمندی هستند که دائماً خود را با چالش های مختلف محک می زنند، اما همیشه اینگونه نیست که انسان با تمایل خود درگیر چالش های مختلف شود و گاهی از سر اجبار و برای تامین نیازهای مختلفی مانند: تامین امنیت و یا به دست آوردن پول و غیره اقدام به انجام این کار کند. یکی از مهم ترین احساساتی که در انسان در مواجه با این چالش ها پدید می آید را می توان استرس دانست. به عبارت دیگر این احساس نوعی واکنش به محرک های بیرون یا درونی است. 

تاثیرات استرس بر سلامتی انسان

 

بسیاری از انسان ها از تحمل اضطرابی که در طی روز تجربه می کنند ناراضی اند و در تلاش اند تا کمتر خود را در معرض شرایطی که سبب ایجاد این احساس در آنها می شود قرار بگیرند، در این باره باید گفت که قرار گرفتن در شرایط سخت و تنش زا اجتناب ناپذیر است و هر انسانی در طی روز می تواند با توجه به ظرفیتش مقداری استرس را تحمل کند، اما تاثیر این احساس در طولانی مدت و در صورتی که به شکل مزمن در شخص وجود داشته باشد می تواند بسیارمخرب باشد.

هنگامی که در شرایط سخت و تازه ای قرار می گیرید بدن شما شروع به آزاد سازی هورمون های کورتیزول، اپی نفرین، آدرنالین و نور اپی نفرین می کند و این هورمون ها را از طریق جریان خون به اندام های هدف می فرستد. هنگامی که به صورت طولانی در شرایط پر تنش باشید بدنتان مقدار زیادی هورمون آدرنالین ترشح می کند که باعث می شود در میان سالی دچار بیماری فشار خون شوید. همچنین سندروم روده تحریک پذیر، کمردرد، بیماری های قبلی، مقاومت به انسولین و انواع عفونت ها از دیگر بیماری هایی هستند که ممکن است به آنها دچار شوید، بنابراین تعامل با محیط و تلاش برای ایجاد احساس مثبت و کنترل احساست منفی بسیار حائز اهمیت است.

نظرات

ویدیو های دسته

ویدیو های پر بازدید بازدیدبان