غلبه بر تعلل: چگونگی بازگشت به انگیزه و عمل

Huberman Lab Clips

user link badge
video camera icon35بازدیدکننده
توضیحات

تعلل، یکی از مشکلات رایج در زندگی ماست که می‌تواند احساساساتی مثل ناامیدی و شکست را به همراه داشته باشد. مطالعات نشان می‌دهد که می‌توانیم از تئوری‌های مرتبط با اعتیاد برای مقابله با این مسئله استفاده کنیم. 

اصول غلبه بر تعلل

رسیدن به درک عمیق‌تری از چگونگی عملکرد و کارایی سیستم دوپامین در مغز، یکی از اصول غلبه بر تعلل است. زمانی که شما در وضعیت بی‌انگیزگی قرار می‌گیرید، این حس را دارید که نمی‌خواهید هیچ کاری را انجام دهید. در این شرایط، اگر برای انجام فعالیتی تلاش کنید که سخت‌تر از حالت فعلی‌ شما باشد، می‌توانید سریع‌تر از این موقعیت بیرون بیایید. 

به جای اینکه فقط به دنبال کارهای ساده و راحت باشید، باید کارهایی را انجام دهید که از دیدگاه ذهنی یا فیزیکی چالشی و پیچیده هستند. برای مثال اگر در حالت تعلل قرار گرفتید و تمایل به انجام هیچ کاری ندارید، بهتر است فعالیتهایی را برا خود در نظر بگیرید، برای مثال ورزش کنید یا پروژه‌ای که به تمرکز زیادی احتیاج دارد را استارت بزنید. 

استفاده از روش‌های حرکتی برای افزایش انگیزه

بی‌انگیزگی، شما را به انجام فعالیت‌هایی بی‌نتیجه یا بی‌ربط با اهدافتان سوق می‌دهد. برای تسلط بر این وضعیت، لازم است که به سرعت، ذهن خود را به چالش بکشید. در ادامه به بررسی دو راهکار مؤثر برای انجام این کارها می‌پردازیم.

  • تغییر وضعیت با انجام کار‌های چالش ‌برانگیز: بهتر است کارهایی را انجام دهید که به شما احساس ناراحتی می‌دهند و شما را از وضعیت سستی و تنبلی بیرون می‌آورند. برای مثال دوش آب سرد یا شنا کردن در آن می‌تواند حس درد خفیفی را به وجود آورد که باعث افزایش سطح دوپامین می‌شود.

  •  درک مفهوم ‌friction: این اصطلاح به معنای مقاومت‌های احساسی است که شما در برابر انجام فعالیت‌ها از خود نشان می‌دهید. این موضوع می‌تواند به دو شکل باشد: اولین مورد، هنگامی که خسته و بی‌حوصله هستید و نمی‌خواهید کاری را انجام دهید و دیگری زمانی که استرس دارید و نیاز به آرامش را حس می‌کنید تا به سمت عملی کردن فعالیت‌ها پیش روید.

نظرات

ویدیو های دسته

ویدیو های پر بازدید بازدیدبان