مدل نیوتنی که به طور گسترده پذیرفته شده، معتقد است که انسان و هستی کاملاً از یکدیگر جدا هستند، یعنی شما هستید که در دنیای فیزیکی زندگی می کنید و ارتباط به خصوصی با یکدیگر ندارید.
به عبارت دیگر، جهانی که از قوانین فیزیکی خاصی مانند گرانش یا ترمودینامیک و به صورت کلی از ماهیت جهان پیروی می کند، امروزه، با ظهور دانش کوانتم نیز زیر سوال می رود و این علم مفهوم جدایی بین ناظر و مشاهده شده را به چالش خواهد کشید و این سوال را برای برخی از افراد به وجود می آورد که چه می شد اگر وجود جهان به انسان بستگی داشته باشد؟
ارتباط انسان و جهان از دیدگاه علمی و معنوی
علم چیز جدیدی در دنیای معنویت نیست، هزاران سال پیش هرمس ترس ماگیستاس گفته که هرآنچه در پایین وجود دارد، پژواک آن چیزیست که در بالا است و بالعکس و این به آن معناست که جهان یک هولوگرام و ماتریس نور به حساب می آید و به آینه ای تشبیه شده که به عقب منعکس می شود.
به طور اساسی فیزیک کوانتومی هم به همین نتیجه می رسد. نویل گدارد در کتاب خود درباره بعد چهارم نوشته و معتقد بود که با تغییر در دیدگاهمان می توانیم واقعیت های جدیدی خلق کنیم. دکتر جو دیسپنزا نیز باور مشابهی دارد اما با توجیهات علم کافی همچنین کتاب هایی مانند ماورای طبیعی شدن و شکست عادتهای کهنه هم در این زمینه توسط او نوشته شده است.
باید بدانید که میدان کوانتومی با آگاهی انسان در تعامل است، بنابراین بر اساس اصل هولوگرافی، شما می توانید با تغییر در دیدگاهتان نسبت به خود و دنیای اطراف روی جهان تاثیر بگذارید. این موضوع نوید بخش این است که افراد می توانند بدون محدودیت و با استفاده از قدرت ذهن به اهداف و خواسته هایشان دست پیدا کنند.