تلفنهای هوشمند تأثیرات بسیار عمیقی را بر روی مغز و رفتار شما میگذارند که این مسئله باعث تغییر در زندگی روزمره شما میشود. به طور میانگین در آمریکا روزانه ۲۶۰۰ بار از گوشی استفاده میکنند. تکرار زیاد این کار، تحولاتی را در رفتارهای عصبی مغز شما به وجود میآورد. با دریافت هر پیامی از شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، تلگرام یا واتساپ، ذهن شما پاداشهای ناچیزی را میگیرد که با افزایش دوپامین همراه است.
ارزیابی رویداد FOMO
اگر در ذهن خود تصمیم به ترک استفاده از گوشی هوشمند بگیرید، ممکن است در تایمهای اولیه بارها در جستجوی تلفن همراه خود باشید. با گذشت ۱۲ ساعت، مغز شما به علت نبود این تحریکهای همیشگی، هورمون کورتیزول (استرس) را ترشح میکند که احساس اضطراب را به همراه دارد.
با گذشت ۲۴ ساعت بدون تلفن همراه، افراد با رخدادی به اسم FOMO یا همان ترس از دست دادن روبرو میشوند. این پدید، افزایش ضربان قلب، فشار خون و اضطراب را به دنبال دارد. شرکتهای تجاری بزرگ با فناوریهای خود از این خصوصیات عصبی سوءاستفاده کردند و مغز شما را با لذتها و خوشیهای گذرا فریب میدهند تا نظر شما را بیشتر و بیشتر به سمت محصولاتشان جذب کنند.
ترک عادت استفاده مکرر از تلفن همراه
کاهش استفاده زیاد از تلفن همراه میتواند به بهبود تمرکز و توانایی شناختی شما کمک کند. با این کار کمتر بین کارهای مختلف جابجا میشوید. با این کار در محیط کار یا مدرسه عملکرد بهتری را خواهید داشت.
در روز سوم ترک، بعضی از افراد حس میکنند که گوشی آنها در حال لرزش است اما این چنین نیست. به این رخداد لرزش خیالی میگویند. این تجربه مشابه یک فیلم ترسناک بوده، گویی روح تلفن همراه قدیمی هنوز در جستجوی شماست.
همچنین با گذشت سه روز از ترک گوشی هوشمند، پیامدهای مثبتی آشکار میشود. افراد کمکم روابط خود را با دوستان، خانواده و همسرانشان تقویت میکنند. این مسئله به علت توقف عادت (فابینگ) است، یعنی به جای وقت گذاشتن برای عزیزان خود، استفاده از تلفن همراه را در اولویت قرار دهید.