تاثیرات بی‌خوابی بر عملکرد شناختی انسان و توانایی ذهن و جسم

The Infographics Show

user link badge
video camera icon39بازدیدکننده
توضیحات

بی‌خوابی می‌تواند تأثیرات جدی بر روی عملکرد شناختی انسان داشته باشد. هر چه مدت زمان بیشتری بیدار باشید، توانایی‌های ذهنی شما در حل مسئله‌های پیچیده، حافظه و حتی انجام کارهای ساده کاهش می‌یابد. 

تاثیرات بی‌خوابی

بی‌خوابی می‌تواند باعث اختلالات عصبی و روانی شود. افراد در این شرایط با مشکلات خلقی، آسیب به حافظه و ضعف در تصمیم‌گیری روبرو می‌شوند. همچنین کمبود خواب بر روی سلامت جسمی نیز اثرات منفی مثل کاهش قدرت ایمنی بدن، افزایش فشار خون و احتمال ایجاد بیماری‌های قلبی را می‌گذارد.

مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده که نشان می‌دهد بی‌خوابی می‌تواند باعث ایجاد تصمیمات غیرمنطقی، اشتباهات ذهنی و حتی آسیب‌های جدی جسمانی شود.

دوره‌های طولانی ‌مدت بی‌خوابی می‌تواند حقایق قابل توجهی را در مورد عملکرد ذهن انسان بیان کند. هر فرد در مواجهه با کمبود خواب، واکنش‌های متفاوتی را از خود نشان می‌دهد. حتی بعضی از افراد می‌توانند با خواب کم‌تر به زندگی عادی خود برسند اما به مرور زمان نشانه‌های کاهش عملکرد شناختی در آن‌ها ظاهر می‌شود.

بی‌خوابی شدید فراتر از ظرفیت بدن

همچنین اگر مدت بی‌خوابی شما بیشتر از حد معمول باشد، برای بازگشت به شرایط عادی و تقویت توانایی‌های ذهنی به زمان بیشتری احتیاج دارید. به همین علت، تنظیم خواب به طور متعادل و کاهش بی‌خوابی‌های طولانی ‌مدت در زندگی شما بسیار مهم است تا بتوانید از نتایج و تاثیرات منفی آن بر سلامت روان و جسم جلوگیری کنید.

در روزهای اول بی‌خوابی، ممکن است این حس را داشته باشید که همه چیز تحت کنترل و اختیار شماست اما بعد از چند روز به مرور نشانه‌های خستگی و کاهش تمرکز در شما ظاهر می‌شود.

چند روز بعد از گذشت بی‌خوابی، ممکن است که همچنان به فعالیت‌های عادی مثل کار کردن یا انجام تمرینات ورزشی ادامه دهید اما در مکالمات خود با سایر افراد دچار مشکل شوید. کمبود خواب طولانی ‌مدت می‌تواند باعث تحریک‌پذیری شدید، مشکل در برقرای ارتباط و حتی شکل‌گیری توهمات شود.

نظرات

ویدیو های دسته

ویدیو های پر بازدید بازدیدبان