بیشتر افراد این تصور را دارند که برای جلوگیری از این نوع میلها، لازم است از نیروی اراده و یا فشار استفاده کنند. اما این نمیتواند یک راهکار باشد. وجود این تمایلات به خاطر شما نیست. شاید عجیب به نظر برسد اما زمانی که ساعت 4 بعدازظهر است و شما از کارهای روزانه خود خستهاید، همین شکلات به شدت برای شما وسوسهانگیز میشود.
راهحل این موضوع میتواند توجه کردن به مسائلی باشد که در بدن شما در حال رخ دادن است. این میلها و تمایلات به عنوان نشانههایی از مشکلات زیستی و شیمیایی در شما وجود دارند. گاهی اوقات، علاقه به شکلات یا شیرینی در طول شبانه روز میتواند نتیجه مستقیم نوسانات قند خون باشد.
برای برطرف کردن این میلها لازم است یک مقاله علمی در مورد (سطح گلوکز در گردش، کنترل عصبی میل به غذاهای پرکالری در انسانها را تعدیل میکند.) را بررسی کنید. محققان این مطالعه، افرادی را در یک اسکنر fMRI، (برای مشاهده فعالیتهای مغزی) قرار دادند. همچنین به طور همزمان سطح قند خون این افراد را اندازهگیری کردند.
در نتیجه، این مطالعات به شما نشان میدهد که قند خون میتواند تمایل شما به غذاهایی با کالری بالا مثل شکلات و قند را افزایش دهد. اما چطور میشود این میلها را کنترل کرد؟
ارتباط میان قند خون و میل به غذاها
در یک مطالعه علمی، محققان با یک آزمایش جالب ارتباط بین قند خون و میل به غذاها را بررسی کردند. این تحقیق بسیار دقیق برنامهریزی شده بود تا نشان دهد که تاثیرگذاری بین این دو چگونه است.
در این آزمایش، شرکتکنندگان را در دستگاهی به نام fMRI قرار دادند. در زمان اسکن مغز، یک نمایشگر کوچک در مقابل آنها قرار دادند که تصاویر غذاهای مختلف را نشان میداد. از افراد خواستند تا با مشاهده این عکسها تمایلات خود به خوردن هر کدام از آنها را از 1 تا 10 ارزیابی کنند.
اما زمانی که قند خون شرکتکنندگان در سطح ثابتی قرار میگرفت، امتیاز آنها به طور عجیبی پایین بود. در نهایت، کنترل و تثبیت گلوکز میتواند تمایل به غذاهای ناسالم و مضر را کاهش دهد.