اهمیت شناخت گروه‌های خونی و ارتباط آن‌ها با انواع بیماری‌ها

QuickFix

user link badge
video camera icon37بازدیدکننده
توضیحات

شاید این موضوع برای شما جالب باشد که بیشتر مردم گروه خونی خود را نمی‌دانند. حتی اگر از این موضوع خبر داشته باشید، باز هم ممکن است ندانید که بر اساس آن، امکان ابتلا به برخی بیماری‌ها در شما افزایش می‌یابد. بعضی از گروه‌ها بیشتر از دیگران با خطر مواجه هستند.

در این ویدئو، شما تمام نکات مربوط به گروه‌های خونی و رابطه آن‌ها با انواع بیماری‌ها آشنا خواهید شد. همچنین، شما در مورد پرخطرترین تیپ خونی در دنیا اطلاعات کسب خواهید کرد.

اگر گروه خونی همه افراد یکسان باشد شاید برای بیمارستان‌ها و مراکز انتقال خون، کارها خیلی راحت‌تر انجام می‌شد. همچنین این موضوع برای هر فردی متفاوت است که بر اساس وجود یا نبود آنتی‌ژن‌ها که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را فعال کنند، تعیین می‌شوند. زمانی که اعضا آن‌ها را به عنوان یک عامل خارجی تشخیص دهند، مکانیسم دفاعی وارد عمل شده و آنها را از بین می‌برد.

دو سیستم کلیدی که باید درباره آنها اطلاع داشته باشید، ABO و RH هستند. ABO با توجه به وجود یا نبود آنتی‌ژن‌های A و B روی سطح گلبول‌های قرمز تعیین می‌گردد. RH نیز بر پایه وجود یا عدم حضور پروتئینی به نام فاکتور RH که یا مثبت و یا منفی است، مشخص می‌شود. متداول‌ترین گروه خونی در دنیا O مثبت است، و کمیاب‌ترین آن‌ها AB منفی.

اهمیت اطلاع از گروه خونی

اطلاع از گروه خونی برای زمانی که نیاز به دریافت آن دارید یا می‌خواهید آن را به افرادی که نیازمندند، اهدا کنید بسیار مهم می‌باشد. انتقال خون می‌تواند تفاوت بین زندگی و مرگ را مشخص کند.

انتقال خون برای نوزادان نارس، بیماران مبتلا به سرطان یا لوسمی، زنان بارداری که در زمان زایمان خون‌ریزی دارند و موارد دیگر، ضروری است.

وقتی درمورد گروه‌های خونی کمیاب مثل AB منفی و O منفی صبحت می‌شود، منظور کمبود موجودی خون در بانک‌ها است. O منفی به عنوان (دهنده جهانی) شناخته می‌شود. این تیپ هیچ‌گونه آنتی‌ژن سطحی ندارد، در نهایت دریافت‌کننده می‌تواند آن را بدون مشکل قبول کند.

گروه خونی AB+ به (دهنده جهانی پلاسما) معروف است زیرا هیچ آنتی‌بادی در مقابل آنتی‌ژن‌های A و B ندارند و قابلیت دریافت خون از هر نوع گروهی را دارند.

نظرات

ویدیو های دسته

ویدیو های پر بازدید بازدیدبان