موضوع ارتباط رژیم و سلامت روان، از گذشته تا کنون مورد بحث و بررسی است و این باور تا حدی عمیق بوده که برخی از فرهنگ ها گیاهانی مانند سنبلالطیب، کندر و غیره را به عنوان تسکیندهنده اضطراب و محافظتکننده از ذهن استفاده میکردند. یکی از مهمترین مذاهب که بر اهمیت این موضوع تاکید می کند، هندویسم می باشد که در آن غذاهای ساتویک (خوراکی های تازه و سالم) به عنوان منابع ایجاد آرامش روحی مورد توجه قرار گرفتهاند، در حالی که راجاسیک (مواد پر انرژی) و تاماسیک (سنگین و فرآوری شده) به عنوان علل تحریک و کاستیهای روحانی در نظر گرفته میشوند.
در بودیسم نیز تغذیه نقش مهمی دارد، جایی که پرهیز از مصرف گوشت برای افزایش آرامش و تعادل روحی توصیه میشود. . دکتر کریس پالمر، رابطه بین رژیم، متابولیسم و اختلالات روانپزشکی مختلف را بررسی می کند و به سوالات در این مورد پاسخ می دهد.
ارتباط اختلالات روانپزشکی و تغذیه از نظر علمی
اختلالات روانپزشکی که شامل شرایطی مانند اسکیزوفرنی، ADHD، OCD، اختلالات اضطرابی و افسردگی است. پزشکان بر ارتباط مستقیم این دو تاکید می کنند. به عنوان مثال پالمر مطالعات موردی را ارائه می دهد که نشان دهنده تسکین قابل توجهی از مشکلات روانی از طریق تغییرات رژیم غذایی می باشد.
عملکرد و اختلال عملکرد میتوکندری در سلامت روان بسیار مهم است. تنظیم رژیم غذایی می تواند عملکرد میتوکندری را بهبود بخشد و به طور بالقوه علائم بیماری های روانی مختلف را کاهش دهد.
رژیم کتوژنیک
کتوژنیک، یک رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات که ممکن است عملکرد میتوکندری و سلامت روان را بهبود بخشد اما اگر اصلاح پیدا کند با ایجاد یکسری تنظیمات جزئی می تواند مفید تر واقع شود. دکتر پالمر از ترکیبی از روش های دارویی و تغذیه برای درمان موثر اختلالات روانپزشکی حمایت می کند.